Tidigare kurser

Tidigare kurser

Vi anordnar kurser inom ett brett spann, bland annat valp, unghund, allmänlydnad, spår, IGP- lydnad, patrull och utställningsträning. Vi håller även kurser på andra orter och du hittar oss även på Rottweilerklubbens årliga läger i Kosta.

Valpkurs för familjehunden – instruktör Malin

På denna kurs kommer vi att gå igenom olika övningar som du kan aktivera din hund med, hantering så som klippa klor, besök hos veterinären, inkallning och hur du lär din valp att slappna av och vara lugn hemma. Din hund behöver ha fått sin 12-veckorsspruta för att kunna anmäla dig till denna kurs.  

Kombinerad spår- och appellydnadskurs – Malin

Under fyra tillfällen ses vi och går igenom de moment som ingår i appellens lydnadsdel, vi kikar också på lite fokus, samarbete och lek.
Kombinerat så ses vi tre tillfällen och spårar. För att anmäla dig till denna kurs så behöver du ha som ambition att tävla i bruksspår.

 

Helgkurs – patrull steg 2 med Malin & Anette

En helgkurs för dig som tidigare deltagit vid någon av våra tidigare patrullkurser. Vi kommer att fördjupa oss taktik och det mer praktiska utförandet av en patrullstig.  Svårighetsgraden för hundarna kommer också att skruvas upp. Du kommer efter kursens slut att har fått massa övningar för att kunna fortsätta din träning hemma.  Eftersom vi individanpassar träningen är alla välkomna, även du som behöver friska upp minnet på dig och din hund inför höstens tävlingar/övningar. 

Fokus och belöning  – instruktör Anette

På denna kurs kommer vi att titta på din och din hunds fokus på varandra, hur kan vi träna så att din hund bara ser dig och ingen annan när ni tränar eller kanske tävlar? Vi kommer kombinerat med fokusövningar att stämma av så att era belöningar ger hunden den motivation ni behöver för att öka uthålligheten på hundens fokus. 
Denna kurs riktar sig till dig som har tävlingsambitioner och har en hund över 9 månader. 

Startklass  – instruktör Anette

På denna kurs går vi igenom de moment som ingår i lydnadens startklass.  Vi pratar också fokus, belöningar och samarbete. Vi avslutar kursen med en lite träningstävling.  För att gå denna kurs behöver du ha tävlingsambitioner och din hund bör vara över 9 månader. 

Superkul och väldigt nyttigt att få köra igenom alla momenten som på tävling

Jättefint bemötande. Träning utifrån hundens och min nivå. Bra tips i både tävlings-och vardagslydnad

Spårkurs-  instruktör Anette

På denna kurs är alla hundar och förare välkomna, både du som vill tävla i någon typ av spår (bruks/IGP osv) eller du som bara vill aktivera din hund genom spår. 
Första tillfället börjar vi med teori en liten stund. 
Du kan välja att vara med ett, två eller tre tillfällen men du som väljer alla tre tillfällena har förtur. 

BH- lydnad instruktör Anette

På denna kurs går vi igenom de moment som ingår i BH provets lydnadsdel, vi kommer också att fokusera på ert samarbete, störningsträning samt den viktiga leken. 

För att anmäla till denna kurs krävs det att du har grundlydnad på din hund (den ska kunna vistas bland andra hundar utan att göra utfall) Du bör också ha ambitionen att starta BH-provet under året. 

 

Hundmöteskurs – intensiv

Kursen riktar sig till dig som har problem i din vardag med att kunna gå på promenader utan att hålla koll hela tiden så att ni inte möter andra hundar. 

Vi kommer att gå igenom olika sätt för olika situationer då all träning individanpassas. Vi använder inte av några hårda metoder men vi är bestämda och tydliga med hundarna.  

På denna kurs är alla hundar välkomna, ingen hund är för bråkig för att kunna vara med. 

Detta är en intensivkurs om 3,5 timme där vi varvar teori med praktiska övningar.

Du som deltagit på någon av våra tidigare hundmöteskurser är också välkommen om du vill ha en uppfräschning. 

Jag fick flera verktyg att jobba med. Super bra! Skulle vilja ha ännu tydligare ”övningar” som skulle vara bra för mig och min hund. Förstår att en intensiv kurs inte kan ge mycket mer. För mig och min hund så skulle vi behöva gå flertalet gånger. Ni var jätte duktiga och proffsiga!

Betyg 4,3/5

Bra kurs med tips och idéer
Betyg 4/5

Bra pedagogik och upplägg. Väldigt positivt med feedback som var anpassad till sitt egna agerande och hur ens egna hund uppträdde.

Betyg 4/5

Bra kurs med bra klimat

Betyg 5/5

Helgkurs – patrull steg 1 med Malin & Anette

En helgkurs för dig som är nyfiken bruksgrenen patrull alt tjänstehund patrull. Vi jobbar med både praktik och teori under två intensiva dagar i skogen. Behövs boende kan vi ordna det (250kr/natt). Inga förkunskaper krävs men din hund bör ha bytt tänder.

Eftersom vi individanpassar träningen är alla välkomna, även du som behöver friska upp minnet på dig och din hund inför höstens tävlingar/övningar.

Väldigt trevligt och alltid svar på frågor

Jättbra kurs med jättebra instruktörer som tog hänsyn till de olika hundarnas behov.

Tacksam att Anette tog sig an min tik som inte hade kamp och lek som belöning. Resultat över förväntan.

Mycket nöjd med kursen. Fick en förståelse för vad det innebär att ha en patrullhund, ser fram emot nästa steg. Suveränt vore om det hade funnits fler träningstillfällen efter kursen att gå på för att fortsätta öva.

Störningsträning med fokus på fokus- instruktör Malin

OBS denna kurs håll i Dogtajms fina inomhushall i Högdalen https://www.dogtajm.se/hundhall/

Vi kommer att prata om hur du behåller din hunds fokus på dig, både i träning, tävling men även på tex promenader.
Lekutvecking, störningsträning och en hel massa annat skoj kommer vi att pyssla med.
Instruktör Malin

Hundmöteskurs 

Denna kurs riktar sig till dig som har problem i din vardag med att kunna gå på promenader utan att hålla koll hela tiden så att ni inte möter andra hundar. 

Vi kommer att gå igenom olika sätt för olika situationer då all träning individanpassas. Vi använder inte av några hårda metoder men vi är bestämda och tydliga med hundarna.  
Första tillfället ses vi hos oss där vi pratar lite om vilka problem ni har, vi kommer sedan att titta på hundarna enskilt för att sedan göra en plan för just er träning. 
Tillfälle två-fyra kommer vi att ses i stadsmiljö, och beroende på hur deltagarna bor, i era hemmiljöer eftersom hundarna oftast beter sig som allra sämst i era egna kvarter.  

På denna kurs är alla hundar välkomna, ingen hund är för bråkig för att kunna vara med. 

Superbra kursledare, pedagogiska och bra övningar

Betyg 5/5

mycket nöjd!

Betyg 5/5

Tack för kursen

Betyg 5/5